Grote-mensen-dingen doen met een echt kleine baby?

Maart 30, 2017

Ben jij bang dat je boeiende leven voorbij is nu je een baby hebt? Dat je je hele levensstijl moet aanpassen? Uiteraard is een baby erbij sowieso een tijdje wennen. Je moet je nieuwe gewoontes eigen maken en een nieuw evenwicht zoeken. Denk je aanvankelijk ‘mijn hele leven staat op zijn kop’, dan is dat na een aantal weken al heel wat beter. Hoe dan ook: laat je nieuwe gezinsgenoot je niet tegenhouden om er toch op uit te trekken.

Een daguitstap maken met baby kan!

Denk eens goed na: welke zaken doe jij graag? En zijn die realiseerbaar met een baby? Héél veel zaken wel. Er zijn best wel wat interessante uitstapjes die perfect kunnen met de baby erbij. Heel rustige baby’s kun je bijvoorbeeld meenemen naar het museum. Kleurige schilderijen zullen sowieso hun aandacht trekken, want daar houden ze van. Ze kunnen er lang naar kijken. Hoe lang, dat hangt een beetje af van kind tot kind. Hou rekening met zijn ritme en karakter, en pas indien nodig de duur en intensiteit van je uitstap wat aan.

Nog ‘grotemensendingen’ die baby’s ook leuk vinden:

  • Samen naar het aquarium of de dierentuin. Dat is voor jou een fijne uitstap en voor je baby zijn al die bewegende beesten een feest.
  • Misschien hou jij wel van muziekfestivals? Er zijn tegenwoordig heel wat kindvriendelijke festivals die zich op families richten, maar waar je toch vernieuwende muziek te horen krijgt. Op Dranouter Festival is er zelfs een babybar waar je alles vindt om je baby te verzorgen en te voeden! Het spreekt voor zich dat je voor de juiste gehoorbescherming moet zorgen als het echt te luid wordt.
  • Heerlijk samen naar het zwembad, de ideale gelegenheid om je baby te laten wennen aan water. Misschien heb je wel een opblaasbare band met zitje waarmee je hem meeneemt doorheen door het zwembad? Voor jou lekker actief, voor de baby een heel avontuur.
  • Stippel een mooie wandelroute uit en check even of alles begaanbaar is met kinderwagens. Meestal is dat perfect na te gaan op internet, je gemeentehuis of de Dienst voor Toerisme.
  • Hou je van de stad of lekker shoppen? Neem je baby dan gewoon mee. Meestal is er voor hem genoeg te beleven om zich zeker niet te gaan vervelen. En raakt hij wat overprikkeld of moe, las dan op tijd een pauze in. Een rustig koffiehuis is de ideale plek voor jullie beiden om even te bekomen.

Tips voor een aangename trip

Wil je comfortabel op stap met je baby, dan is AeroMoov je ideale compagnon. We ontwikkelden een uniek gamma producten dat het reizen met je baby een heel stuk makkelijker maakt. Voor zomerse temperaturen bedachten we de Air Layer. Dit inlegje voor de autostoel, buggy of maxi-cosi voorkomt dat je baby het te warm krijgt en begint te zweten. Er is immers een luchtlaagje in verwerkt dat zorgt voor een continue ventilatie.

De Air Wrapper zorgt er van herfst tot lente voor dat je baby lekker warm blijft, ook al is het buiten winters koud. Het is een extra warm en zacht wikkeldekentje, met een ingewerkte Air Layer, zodat je baby niet gaat zweten. Het past in de autostoel en wandelwagen.

Waar je ook heen gaat, met AeroMoov wordt elke trip een aangename trip, voor jou en je baby. Veel plezier samen!