Zorgeloos op vakantie! Waarop moet je letten bij de aankoop van een reisbed?

April 21, 2017

Een logeerpartijtje bij oma en opa? Een lekker lang diner bij vrienden? Of gewoon allen samen een weekendje weg? Een reisbed voor je kindje komt altijd goed van pas. Baby’s hebben nood aan een goede nachtrust en dutjes op tijd en stond. Het is dus van belang dat het reisbed handig in gebruik, comfortabel en veilig is. Hoe maak je je keuze? Waar moet je op letten bij de aankoop? Wij zetten voor jou de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

 

Checklist voor het kiezen van een goed reisbed

  • Klungelen met een reisbed? Dat is niet wat je wil met een vermoeide baby in de buurt. Dus moet het bedje heel eenvoudig op te zetten en weer af te breken zijn. Kijk of er een vlot te lezen gebruiksaanwijzing is en of alles zichzelf wat uitwijst.

  • Wil je zeker zijn of het lukt? Oefen dan een paar keer in de winkel. Blijkt het allemaal nogal complex, dan is dit wellicht niet de beste keuze.
  • Denk even na waarvoor je het bedje het vaakst zal gebruiken. Korte weekendtripjes of langere vakanties? Een verblijf bij oma en opa of gewoon thuis in de tuin? Wil je het bedje makkelijk mee kunnen nemen in de auto of in het vliegtuig? Check dan of het past in de koffer of compact genoeg is om mee te kunnen in de handbagage.

 

 

  • Als je echt lang op vakantie gaat, is het van belang dat de matras van goede kwaliteit is. Vaak zit er bij een reisbed slechts een dun matje. Zoek naar een reisbed met een kwalitatieve matras of neem een extra plooibare matras mee. Dat is erg belangrijk voor het comfort van je baby.
  • Als je baby nu slaapt of speelt in het reisbedje, het is altijd fijn om een oogje in het zeil te kunnen houden. Een bedje met doorkijkgaas aan de zijden is hiervoor perfect.
  • Ook voor de verluchting en luchtdoorlaatbaarheid is dergelijk gaas nuttig: zo kan je kindje rustig blijven ademen als het met zijn gezicht tegen de kant ligt. Is dit voorzien bij het reisbedje van je keuze?
  • Check ook even de matras. Past die mooi in het bedje en is die goed bevestigd aan de bodem? Indien niet kan je kindje eronder terechtkomen. Er mag geen ruimte tussen de matras en de zijwanden zitten.
  • Zijn er niet te veel loshangende delen waar je kindje kan aan haperen, of holtes waar je kindje in kan vastzitten?
  • Let ook op het gewicht van het reisbedje als het opgevouwen is. Hoe lichter, hoe beter! Immers, je zult het vaak met je mee moeten dragen terwijl je tegelijkertijd ook een reistas, luiertas of baby sjouwt.

 

Op reis met AeroMoov

AeroMoov ontwikkelde een reisbed dat aan al jouw eisen voldoet. Het AeroMoov Instant reisbed zet je op en vouw je terug op in slechts enkele seconden. Het is superlicht (minder dan 5 kg) en beantwoordt aan de strengste veiligheidsnormen. De opbergtas is compact en slank, waardoor je het overal kunt opbergen waar je nog een gaatje vindt, zoals onder de trap of naast de kleerkast.

Het reisbedje heeft twee niveaus: een basisniveau en een tussenniveau voor baby’s tot twee maand. Zo hoef je je rug niet te pijnigen als je je baby in het bedje legt of er weer uithaalt. Een stevige matras in hoogwaardig koudschuim zorgt ervoor dat je baby de beste nachtrust krijgt.

Kortom, het AeroMoov Instant reisbed is helemaal geschikt om moeiteloos overal mee te nemen en je kleintje altijd de kans te geven een dutje te doen op de meest comfortabele manier.